مون مدیا |اولین حضور هانت شودان (Hunt: Showdown) در دنیای ویدیوگیم به سال 2014 برمیگردد؛ زمانی که بازیهای سرویس محور به لطف عناوینی چون Tom Clancy’s The Division و Destiny در حال جا افتادن بودند. در آن زمان این پروژه با نام Hunt: Horrors of The Gilded Age شناخته میشد و قرار بود توسط شعبه آستین (Austin) کمپانی کرایتک (Crytek) توسعه یابد. با توجه به ویدیوییهای معدودی که از این پروژه در دسترس است، به نظر میرسد که Hunt: Horrors of the gilded age قرار بود یک عنوان شوتر سوم شخص نقشآفرینی باشد که با الهام از از بازی خاطرهانگیز Left 4 Dead ساخته شده. زمانی که این اثر در مراسم E3 سال 2014 معرفی شد، تیم سازنده اعلام کردند که بازی یک سال در دست توسعه بوده است. با این حال، همه چیز آنطور که قرار بود پیش نرفت و شعبه Austin کرایتک به دلیل ورشکستگی بسته شد. کرایتک این پروژه را به شعبه اصلی خود در آلمان انتقال داد، اما مشکلی بر سر راه این پروژه وجود داشت؛ شعبه اصلی کرایتک در ساخت عناوین اول شخصی مثل Crysis ماهر بود و دانش فنی لازم برای توسعه یک اثر سوم شخص مثل Hunt: Horrors of the gilded age را نداشت.
کرایتک دو انتخاب داشت، یا باید متخصصین جدید انتخاب میکرد و نیروهای جدید تعلیم میداد یا همه چیز را عوض میکرد. در نهایت کرایتک تصمیم گرفت بازی را ریبوت (Reboot) کند. اگرچه تمام ویژگیهای بازی از دوربین گرفته تا نام آن تغییر کرد، اما کرایتک تصمیم گرفت به حال و هوای اثر اصلی وفادار بماند. در سال 2017، هانت باریدیگر با نام Hunt: Showdown برگشت و با استقبال خوبی روبهرو شد. در 31 ژانویه سال 2018، تستهای Closed Alpha هانت شودان (Showdown) شروع شدند و این گونه بود که کرایتک اولین قدمهای خود در مسیر عرضه این بازی را برداشت.
بازی Hunt: Showdown در بین آثار Extraction shooter چه جایگاهی دارد ؟
عنوان Hunt: Showdown در کنار Escape From Tarkov از اولین آثار Extraction Shooter با استانداردهای یک بازی AAA بود و این ژانر محبوبیت فعلی خود را به این دو اثر مدیون است. چند سال پیش بعد از انتشار حالت DMZ در بازی Modern Warfare 2 (نسخهی ریبوت) انتظار میرفت که رقابت بین آثار سبک Extraction Shooter شدیدتر شود و مخاطبین بیشتری به آن جذب شوند، اما از آنجایی که اکتیویژن پشتیبانی چندانی از DMZ نکرد، به نظر میرسد تنها راه محبوبتر شدن این ژانر رشد و ارتقای دو عنوان Hunt:Showdown و Escape From Tarkov باشد. در این مقاله قصد صحبت در مورد Escape From Trakov را ندارم چرا که این عنوان لایق یک مطلب جدا و مستقل برای خود است. در سوی مقابل، انتشار جدیدترین آپدیت Hunt: Showdown که این اثر را در دسترس کاربران کنسول نسل نهم و رایانههای شخصی قرار میدهد فرصتی مناسب برای پرداختن به این اثر و آینده آن است.
انجین جدید Hunt: Showdown چه تاثیری بر آینده آن دارد؟
همانطور که گفته شد، آپدیت جدید Hunt: Showdown این اثر را در دسترس کاربران کنسولهای نسل نهم قرار میدهد و از آنجایی که کرایتک با این آپدیت انجین (Engine) بازی را عوض کرده است، این بازی دیگر در دسترس کاربران کنسولهای نسل هشتم نخواهد بود. اگر سازندگان به خوبی از سخت افزار نسل نهم استفاده کنند میتوان این موضوع را نادیده گرفت، اما چه الزامی وجود دارد که Engine یک بازی سرویس محور تغییر کند؟ آن هم وقتی که آثاری مثل Rainbow Six siege بهصورت همزمان از کنسولهای نسل هشتم و نهم پشتیبانی کرده و در دسترس تمامی کاربران آنها هستند. پشتیبانی از عناوینی که با Engine بسیار قدیمی ساخته شدهاند امکان پذیر است، اما برای اضافه کردن ویژگیهای جدید یا تغییرات بسیار بزرگ در یک عنوان سرویس محور لازم است کدها و عناصر نیاز به تغییر کدها و المانهایی است که پایه و اساس برخی از Engineهای قدیمی را تشکیل میدهند.
اساسی انجین تغیرات زیادی داشته که انجام اینکار نیازمند بودجه و زمان قابل توجه است. این یعنی ممکن است سازندگان در طول توسعه بازی به مشکلاتی بربخورند که هزینه و زمان مورد نیاز برای رفع آنها بیشتر از توام استودیوی سازنده است. مثلاً پیش از این که اکتیویژن تمامی استودیوهای خود را مجبور به استفاده از یک Engine جدید و واحد یعنی IW کند، هر استودیو از یک انجین به شدت شخصی سازی شده بر پایه انجینهای قدیمی که برای توسعهی عناوینی چون Quake یا Doom ساخته شده بودند استفاده میکردند.. این استودیوها با استفاده از این انجینها میتوانستند عناوینی با شکل و شمایل مدرن بسازند و در عین حال، سبک و سیاق خاص خود را در بازی ارائه دهند. به همین دلیل، تجربه مخاطبان از سری Black Ops با چیزی که در سری Modern Warfer تجربه میکردند بسیار متفاوت بود. با این حال، انجینهای قدیمی مشکلات زیادی مثل حفرههای امنیتی و آسیب پذیری داشتند. هنوز هم بسیاری از نسخههای کلاسیک Call of Duty که در استیم با قیمت کامل فروخته میشوند مشکل امنیتی دارند و ممکن است با نصب و اجرای آنها دستگاه شما در معرض حملات سایبری قرار گیرد. البته لازم به ذکر است که این مشکل در نسخه کنسولی این بازیها برطرف شده است اما تجربهی بخش مولتیپلیر عناوین قدیمیتر Call of Duty همچنان خطرناک است و توصیه نمیشود. تغییر Engine برای عنوانی مثل Hunt Showdown دلیلی موجه برای قطع پشتیبانی از کاربران نسل هشتم است، اما به این شرط که کرایتک از این موقعیت برای اضافه کردن ویژگیهای جدید استفاده کند.
نسخهی جدید Hunt: Showdown چه محتوای جدیدی اضافه میکند؟
عنوان Hunt Showdown که حالا با نام Hunt: Showdown 1896 شناخته میشود از نظر فنی یک سر و گردن از نسخه اصلی بالاتر است. البته باید این موضوع را در نظر داشته باشید که نسخه قدیمی و به اصطلاح نسل هشتمی از نظر فنی در وضعیت مناسبی بود و گرافیک فنی و هنری خوبی داشت. بازی Hunt: Showdown 1896 حالا از تکنولوژیهایی مثل FSR و DLSS پشتیبانی میکند و علاوه بر ارتقای بافتهای گرافیکی، نورپردازی آن نیز بهبود یافته و به کلی دگرگون شده است. نقشه جدید Hunt Showdown، یعنی Mammon gulch تقریبا هماندازه دیگر نقشههای بازی است،اما تنوع بیشتری نسبت به آنها دارد و با داشتن مناظق مختلفی چون مناطق کوهستانی و معادن حس و حال متفاوتی را به بازیکنان القا میکند.
در این آپدیت یک مینی باس (Mini Boss) جدید به اسم هلبورن (Hellborn) به بازی اضافه شده که درست مانند مینی باس قبلی بازی یعنی راتجاو (Rotjaw) نوعی Wild Target به حساب میآید. به شخصه انتظار داشتم که کرایتک با استفاده از انجین جدیدتر خود Hellborn را به یک هدف متحرک در سطح نقشه تبدیل کند تا یک دشمن ثابت. این ویژگی میتوانست درگیریهای بازی را شدیدتر و مهیجتر کند، اما در حال حاضر چنین قابلیتی در Hunt: Showdown 1896 وجود ندارد.
آپدیت جدید Hunt Showdown 1896 ویژگی Bullet Drop را به بازی اضافه میکند. براساس این ویژگی، هر چه فاصله شما با هدفتان بیشتر باشد، گلوله انحراف بیشتری خواهد داشت. اضافه شدن این المان به بازی پلیرها را مجبور به دقت بیشتری هنگام درگیری با دیگر تیمها میکند. علاوه بر این، هر کدام از گلولههای موجود در بازی به صورت متفاوتی تحت تاثیر Bullet Drop قرار میگیرند و این مسئله نیز به نحوی روی بالانس سلاحها تاثیر میگذارد. همچنین سلاحهای جدیدی با آپدیت 1896 به بازی اضافه شدهاند که در حال حاضر محبوبیت بالایی بین مخاطبان دارند، اما این که آیا این سلاحها در آینده و بلندمدت محبوب باقی میماند سوالی است که تنها زمان میتواند به آن پاسخ دهد.
مشکلات و ایرادات Hunt: Showdown 1896
با این که آپدیت 1896 محتوای قابل قبولی به بازی اضافه میکند، اما از نظر فنی مشکلاتی دارد. در حال حاضر باگها و گلیچهای زیادی به واسطهی این آپدیت در بازی به وجود آمدهاند که برخی از آنها به تجربه مخاطب آسیب شدیدی میزنند. اگرچه کرایتک در حال حاضر در حال تلاش برای رفع این مشکلات است، اما سوالی که وجود دارد این است که چرا کرایتک پیش از انتشار این آپدیت به این مسائل نپرداخته بود؟ چرا پلیرها باید کار کنترل کیفیت را انجام بدهند؟ اگر این عنوان هنوز در فاز Early Access بود این مسئله را میشد نادیده گرفت، اما نه Hunt Showdown در مرحله Early access است و نه کرایتک یک استودیوی کوچک.
یکی دیگر از مشکلات مهمی که به تجربه مخاطب آسیب میزند طراحی منوها و رابط کاربری است. رابط کاربری جدید Hunt Showdown از منوهای آثار امروزی Call of Duty الهام گرفته است. مشکلی که وجود دارد این است که طرفداران Call of duty نیز چندان از این منوهای گیج کننده راضی نیستند و بازی Hunt: Showdown با الهام گرفتن از Call of Duty مشکلات منوهای آن را هم قرض گرفته است. منوهای جدید Hunt شاید برای کاربران کنسولی کارآمد باشند، اما بهطورکلی تمامی کاربران را گیج میکنند و رسالت خود را به عنوان یک رابط کاربری خوب که هدف آن دسترسی مناسب کاربر به محتوای بازی است را به اتمام نمیرساند.
آیندهی Hunt: Showdown
از اولین تستهای Hunt: Showdown تقریبا 6 سال میگذرد. این اثر از آن موقع تا به امروز راه طولانیای را طی کرده و تعهد کرایتک به این اثر تحسین برانگیز است. با این که هنوز خیلی از وعدههای توسعه دهندگان در مورد Hunt:Showdown عملی نشده است، اما با توجه به آمار پلیرهای آن در استیم، با هر آپدیت بزرگ جمعیت پلیرهای این عنوان بیشتر و بیشتر شدهاین رشد مستمر یکی از اتفاقاتی است که باید درروند پشتیبانی از هر بازی سرویس محوری رخ دهد. اگر آثاری مثل Call of duty یا Fortnite را به عنوان بازیهای جریان اصلی یا Main Stream در نظر بگیریم، Hunt: Showdown در دسته عناوین خاصتر قرار میگیرد.
از آنجایی که درامد زایی یکی از عواملی است که بر روی بقای هر اثر سرویس محوری تاثیر میگذارد، پرداختهای درون برنامهای نیز در کنار المانها و عناصر Hunt: Showdown رشد کرده و در نسخه امروزی بازی و طراحی رابط کاربری آن، نادیده گرفتن اسکینها و دیگر آیتمها تقریبا غیرممکن است. این که یک عنوان سرویس محور برای ادامه پشتیبانی خود باید درآمد زایی کند قابل درک است، اما میزان پرداختهای درون برنامهای Hunt: Showdown با عناوین رایگان موبایلی قابل مقایسه است و به نظر من برای یک عنوان AAA مثل Hunt: Showdown قابل قبول نیست.آپدیت جدید Hunt: Showdown در برخی موارد یک قدم رو به جلو و در برخی دیگر دو قدم به سمت عقب است. پس اگر طرفدار ژانر Extraction Shooter هستید، تجربه Hunt Showdown را به شما توصیه میکنم، ولی بهتر است تا انتشار بهروزرسانیهای جدیدتر منتظر بمانید، زیرا به شخصه مطمئن هستم که این انتظار ارزشش را دارد.