آموزش عکاسی مجازی | اصول اولیه

اصول اولیه عکاسی مجازی

مون مدیا | عکاسی از زیبایی‌ بازی‌ها، طراحی‌ محیط ها و لحظات خاصی که برای ما رقم می‌زنند سرگرمی هنری جدیدی است که هر سال طرفداران آن بیشتر می‌شود. اهمیت این کار فقط در خلق تصاویر هنری خیره‌کننده نیست، بلکه امکان دیدن بازی از زوایای جدید و جذاب‌تر را نیز فراهم می‌کند.

آشنایی با عکاسی مجازی (Virtual Photography)

هنر از مرزهای سنتی خود فراتر رفته و به طور مداوم در حال تکامل است. چه یک منظره نفس‌گیر باشد یا یک عکس محصول، این فرآیند همیشه با کلیک شاتر تعریف می‌شد، از فیلم‌های نگاتیو گرفته تا دوربین‌های دیجیتال. اما با پیشرفت بی‌وقفه‌ی فناوری، خود عمل ثبت تصویر متحول شده است.

عکاسی سنتی فرآیندی پرزحمت بود که نیاز به صحنه‌های واقعی، تجهیزات حجیم و زمان‌های طولانی نوردهی داشت. اما امروزه، عکاسی به‌طور چشمگیری تغییر کرده است و همه چیز از طریق نمایشگرها ایجاد می‌شود، بدون اینکه حتی محصول فیزیکی وجود داشته باشد.

عکاسی مجازی چیست؟

وقتی تصاویر در محیط‌های دیجیتال و با استفاده از فناوری‌های پیشرفته ساخته می‌شوند، معمولاً به آن عکاسی مجازی گفته می‌شود. این فرآیند اجازه می‌دهد تمام جنبه‌های یک تصویر، از زوایا تا نورپردازی و بافت‌ها، بدون هیچ محدودیت فیزیکی دستکاری شوند. این کار از طریق مراحلی مانند ساخت محیط دیجیتال و پردازش رندر انجام می‌شود.

پتری لوالاهتی(Petri Levälahti)، عکاس بازی‌های ویدیویی در EA Dice توضیح می‌دهد که چگونه علاقه‌اش به بازی‌های ویدیویی او را به این سمت سوق داد:

در ابتدا، بازیکنان فقط می‌توانستند از صفحه بازی اسکرین‌شات بگیرند، اما با گذشت زمان، برخی از توسعه‌دهندگان دوربین‌های مجازی را به عنوان بخشی از ابزارهای بازی اضافه کردند. این دوربین‌ها به‌تدریج پیشرفته‌تر شدند و در نهایت، عکاسی درون‌بازی به یک ژانر مستقل تبدیل شد.

پتری اشاره کرد که اشتیاق گیمرها برای ثبت صحنه‌های بازی در قالب عکس می‌تواند به یک شغل واقعی تبدیل شود. او سال‌ها به‌صورت مستقل به تولید تصاویر مجازی پرداخت و اکنون به‌عنوان عکاس داخلی در EA Dice مشغول به کار است.

آشنایی با اصول اولیه

با وجود تفاوت های آشکار این سرگرمی هنری با عکاسی سنتی، همچنان قوانین عکاسی در اینجا هم پابرجاست. رعایت کردن قواعدی مثل قانون یک سوم، تقارن، نورپردازی درست، ایجاد عمق و … همگی به شما کمک می‌کنند به بهترین نحو تصویر ذهنی تان را در محیط بازی شکل بدهید.

یادآوری: این تنها یک راهنماست نه یک دستور العمل قطعی و مسلم برای عکاسی. این مقاله به این منظور نوشته شده که توضیح بدهد چرا بعضی جنبه‌ها موثرتر هستند و وقتی شما دلیل کارکرد آن‌ها را درک کردید، دیگر به عهده خودتان است که از آن‌ها استفاده کنید تا به هدف برسید، یا حتی اگر خواستید، خلافش عمل کنید تا نتیجه‌ی متفاوتی بگیرید.

یک سوژه اصلی را مشخص کنید

یکی از جنبه‌های کلیدی عکس‌های خوب، داشتن یک سوژه اصلی است (به جز عکس هایی که عمدا یک سوژه اصلی ندارند). اگر نمی توانید به سؤال «سوژه اصلی چیست؟» پاسخ دهید، ممکن است بخواهید یکی را معرفی کنید، زیرا سوژه همان چیزی است که شات درباره آن است. مثلا در تصویر بالا یک لیوان به عنوان سوژه اصلی انتخاب شده. عکاس می توانست هرچیز دیگری را به عنوان سوژه اش انتخاب کند. حتی فانوس روی میز که عقب تر دیده می‌شود.

از داشتن سوژه های متعدد پرهیز کنید

به طور کلی بیننده باید تصور واضحی از موضوع عکس شما داشته باشد. اگر چندین سوژه دارید، ممکن است نگاه کردن به عکس گیج کننده باشد. به عنوان مثال اگر یک عکس دو سوژه داشته باشد، عکس مربوط به سوژه اول است یا درباره سوژه دوم؟ در تصویر بالا سوژه مشخص نیست. آیا کاراکتر جلویی اصلی است یا کاراکتر دوم که روی زمین نشسته و اشاره می‌کند؟

رعایت کادربندی مناسب

اگر سوژه به درستی در عکس شما قابل مشاهده نباشد، بیننده ممکن است به سختی بفهمد که چه چیزی در عکس است، زیرا موضوع آن واقعاً برجسته نیست. در تصویر نمونه کاراکتر به زحمت قابل تشخیص از محیط پیرامونش است. محل قرار گیری و زاویه ای که دوربین برای گرفتن عکس داشته اصلا مناسب نیست.

از نورپردازی کمک بگیرید

به دنبال نور مناسب در صحنه باشید تا روشن و قابل مشاهده باشد. اگر سوژه اصلی خود را در تاریکی قرار دهید در حالی که نواحی دیگر روشن‌تر هستند باعث سردرگمی می‌شود زیرا ابتدا قسمت تاریک دیده نمی‌شود و بنابراین سوژه از دست می‌رود. خوشبختانه ابزار های متعددی برای نورپردازی تصاویر وجود دارد. چه قابلیت هایی که در حالت عکاسی خود بازی ها پیدا می‌شود و چه ابزار های غیر رسمی که این کار را انجام می‌دهند. حتی در صورت نبودن این گزینه ها با ویرایش تصویر می توان به شکل قابل توجهی این نکته را رعایت کرد. نرم افزار هایی مثل Photoshop کمک زیادی به بهبود نورپردازی عکس شما می‌کنند.

همیشه سوژه را در مرکز عکس قرار ندهید

قانون شناخته شده یک سوم (قرار دادن سوژه در یک سوم تصویر چه عمودی و یا افقی) می‌تواند کمک زیادی به قرار دادن سوژه در جایی از عکس شما کند که دیدن آن جذابیت بیشتری داشته باشد. معمولا عکاس های تازه‌کار تماما از قاب مرکز گرا استفاده می‌کنند که در گذر زمان حس تکراری به تصاویرشان می‌دهد.

از فضای منفی به نفع خود استفاده کنید

فضای منفی: ناحیه‌ی خالی اطراف سوژه که به آن اجازه‌ی تنفس در کادر را می‌دهد. فضای منفی کمک می‌کند تا نگاه بیننده مستقیماً به سوژه جلب شود و حس تعادل و سادگی در عکس حفظ شود. به‌ویژه در عکس‌هایی که حرکت یا نگاه سوژه به سمتی خاص است، استفاده‌ی مناسب از فضای منفی اهمیت بیشتری دارد.

هر زمان که سوژه ای در حال حرکت است یا به جهتی نگاه می کند، باید فضای خالی زیادی در تصویر وجود داشته باشد تا به بیننده اجازه دهد تا در آن سهیم باشد. برای مثال، اگر یک کوهنورد به سمت راست راه می‌رود، باید نزدیک لبه چپ تصویر قرار بگیرد.

دشمن را از سوژه خود بزرگتر جلوه دهید

در عکس های اکشن که سوژه شما در حال مبارزه با دشمن بزرگ است، دوربین را به گونه ای قرار دهید که دشمن واقعاً وحشتناک به نظر برسد. این امر درام بیشتری را به صحنه می آورد و بیننده بیشتر درگیر تماشای عکس می‌شود.

پرهیز از پس زمینه شلوغ

اگر سوژه شما در پس زمینه ای شلوغ قرار بگیرد و به سختی قابل تشخیص باشد از میزان دلپذیر بودن آن کاسته می‌شود. برجسته نبودن سوژه در پس زمینه تصویر باعث پرت شدن حواس بیننده از موضوع اصلی عکس شما می‌شود. یکی از راه های برجسته کردن سوژه در مقابل پس زمینه استفاده از تکنیک عمق میدان (DoF) در عکس است. به طور معمول فوتومود های مختلف توانایی ایجاد عمق میدان مناسب را فراهم می‌کنند.

ساده نگه داشتن لبه های تصویر

لبه های تصویر شما ناحیه ای حساس هستند و نباید با عناصر اضافه موجب پرت شدن حواس بیننده شوند. همچنین از به تصویر کشیدن اشیاء بریده شده در گوشه ها اجتناب کنید.

سعی کنید از رنگ ها برای جلب توجه بیننده استفاده کنید.

رنگ‌ها می‌توانند نگاه مخاطب را به بخش‌های خاصی از تصویر هدایت کنند. اگر با مفهوم تئوری رنگ ها آشنا باشید بهتر است از آن برای جذاب تر کردن سوژه استفاده کنید تا حس و حال مورد نظرتان را به بیننده انتقال دهید.

تئوری رنگ ها: مفهومی مورد استفاده در هنرهای تجسمی و طراحی که توضیح می دهد چگونه رنگ ها با یکدیگر تعامل دارند و چگونه می توان آنها را برای ایجاد احساسات، حالات و واکنش های خاص ترکیب کرد.

از خطوط پیشرونده برای راهنمایی بیننده به سوژه استفاده کنید

خطوط پیشرونده چیست؟

خطوط موجود در صحنه که چشم بیننده را به سمت سوژه هدایت می‌کنند. این خطوط می‌توانند طبیعی باشند (مثل جاده، رودخانه، نرده‌ها) یا از ترکیب عناصر درون بازی ایجاد شوند. استفاده‌ی صحیح از آن‌ها باعث افزایش عمق، پویایی و تأکید بیشتر روی سوژه‌ی اصلی می‌شود.

مثلث ها و اشکال

اشکال قوی، به ویژه مثلث ها و خطوط مورب، پویا به نظر می رسند و چشم را جهت می دهند. قرار دادن سوژه در تقاطع خطوط قدرت یک روش خوب برای جلب توجه به آن است. استفاده از قاب‌های طبیعی (شاخه‌های درخت، طاق و غیره) هم کاربردی هستند.

از میدان دید بالا اجتناب کنید

بازی‌ها اغلب با استفاده از یک میدان دید وسیع (FoV) نمایش داده می‌شوند که مانند تماشا از لنز چشم یک ماهی است. اگرچه این میدان دید برای تجربه بازی مناسب است، اما در بسیاری از عکس ها نتیجه دلپذیری ندارد. سعی کنید با کمی زوم کردن ازFoV بالا جلوگیری کنید. این کار برخی از عناصر را از دید حذف می کند، اما همچنین باعث می شود بیننده بیشتر روی موضوع شما تمرکز کند. البته به خاطر داشته باشید که اگر هدف شما عکاسی از منظره است، میدان دید وسیع بیشتر به کارتان می‌آید. مثل تصویر پایین:Elden Ring Shot 1

کج کردن

کج کردن تصویر تنها در موارد نادری کاربرد دارد. در عکاسی از منظره حتی یک درجه کج کردن عکس را خراب می‌کند. اما در تصاویر اکشن ذره ای کج کردن میتواند پویایی عکس را بالاتر ببرد اما حواس تان باشد زیاده روی نکنید.

سوژه را بعد از پیش زمینه و قبل از پس زمینه قرار دهید

بیشتر عکس ها از پیش زمینه، میانه و پس زمینه استفاده می کنند. با قرار دادن سوژه خود بعد از پیش زمینه شروع کنید و از قرار دادن آن در پس زمینه خودداری کنید تا هم پیش زمینه و هم پس زمینه سوژه را برجسته کنند. پیش زمینه می تواند اختیاری باشد، زیرا همه عکس ها آن را ندارند.

منطقه توریستی

این اصطلاح برای اشاره به سکانس ها یا مناظر خاصی از بازی استفاده می‌شود که سازنده اثر یک قاب خاص و هنرمندانه را برای سوژه انتخاب کرده. موردی که در میان پرده های بازی(Cutscene) بیشتر به چشم می‌آید. با این که اسکرین شات گرفتن از میان پرده اشکالی ندارد توصیه می‌شود به دنبال ساختن قاب خاص خودتان باشید. به تصویر کشیدن سوژه از یک نمای خلاقانه تر کار به شدت ارزشمند تری است.

در نهایت…

تکنیک‌ها و قوانین مطرح‌شده در این مقاله، تنها نقطه‌ی شروعی برای جستجوی سبک شخصی شما هستند. مهم نیست که از چه اصولی پیروی می‌کنید، مهم این است که عکس‌های شما داستانی را روایت کنند که خودتان به آن علاقه دارید. پس دوربین مجازی را بردارید، قوانین را بشکنید و دنیای بازی‌ها را از دریچه‌ی نگاه خودتان به تصویر بکشید.

در این مطلب از راهنمای عکاسی سایت FRAMED استفاده شد.

4.5/5 - (14 امتیاز)

تبلیغات شما

دیدگاه کاربران (2 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید